Bildiğiniz üzere Ramazan ayı yaz mevsimine denk gelmektedir.Bu senede oldukça uzun ve sıcak bir zaman beklemekte.Genellikle sürenin uzun olması bizlerde susuzluk hissini daha ön plana çıkarmakta
Sağlık konusunda uzmanların yaptığı araştırmayı sizlere aktaralım.
İlk olarak iftardan sonra ve sahur arasının zamanın kısa olması sebebiyle gıda tüketiminizi belli bir aralıkta yapmanız gerekli.
Oruç bitiminde hurma ile orucumuzu açtıktan sonra çorba içmeli bir müddet bekledikten sonra ara sıcak öğünlere geçilmelidir.
Ama genellikle yapılanlar oruç bitiminde her şeyden hızlıca yeme isteği bizlere şişkinlik nefes alamama ve hazmedememe sorunlarını ortaya çıkartır.
Ramazan ayında oruç tutulan süre fazla olması nedeniyle size tok tutan yiyecekleri sunacağız.
Ramazan Ayında Tok Tutan Besinler.
- Yağlı yiyeceklerden kaçınarak doymuş yağ oranı fazla olan besinlerden kaçınmamız gerekmekte.
- Bunun sebebi midede yanma ve susuzluk.
- Emilmesi daha yavaş bir şekilde gerçekleşen besinler uzun süre kendinizi tok hissetmenizi sağlayacaktır. Emilmesi yavaş olan bu gıdalar ; Süt , Peynir, Et ve yoğurt olarak bilinmektedir.
- Sahur’da aşırı acı gıdalar iştah açma özelliği bulunduğu için bu gıdalardan uzak durmak gerekir.
- Liftli hazır gıdalar içerisinde yer alan lif oranından dolayı uzun süre acıkmanızı engeller.
- Sahur’da 2 adet haşlanmış yumurta yerseniz, büyük oranda doyduğunuzu hissedeceksiniz.
- Hızlı ve çiğnenmeden yenilen yemekler şişkinlik yapacağından dolayı, 1 saat öncesinden sahur yapılmalı ve hemen yatılmamalıdır.
- Beyaz Ekmek yerine tercih edeceğiniz ; buğday,kepek ve çavdar ekmekleri sağlıklı ve tok tutma özelliğine sahiptir.
- Hazır meyve suyu içmek yerine, meyve tüketmenin tokluk yaptığı bilinmektedir.
- Ramazan ayında uzun süre aç kalacağımızdan dolayı,sıvı gıdalara mümkün olduğunca ağırlık vermemiz gerekmektedir.
- Süt sağlıklı olmasının yanı sıra tok tutma özelliğine sahiptir.
- Ayran veya yoğurt tüketerek susuzluk hissini engelleyebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder